vrijdag 1 februari 2013

Het geheim van de Granaatappel

Ik heb van de week boodschappen gedaan en de Granaatappelpitjes waren in de aanbieding. Dit is een vrucht die ik zelden eet. Maar nu lagen de pitjes al eetklaar in een handig plasticbakje met ook al een lepeltje erbij dus ik dacht waarom ook niet!

's Avonds na het eten heb ik het als toetje gegeten. Ik vind de pitjes heerlijk! Ik ben gelijk de volgende dag weer naar de supermarkt gegaan om nog meer van deze lekkernij te kopen. Nu blijkt dat Granaatappel ook nog eens heel erg goed voor je is! 

Granaatappels wordt ook weleens een superfood genoemd, vanwege haar gezonde eigenschappen. In een granaatappel zitten erg veel anti-oxidanten die ons lichaam beschermen tegen schadelijke stoffen. Er zitten tot 3x meer anti-oxidanten in dan in groene thee dat er erg bekend om staat. Deze anti-oxidanten verkleinen de kans op o.a. hart- en vaatziekten, kanker en alzheimer. Ook gaat het eten van granaatappelen aderverkalking tegen.


Naast bovenstaande heeft het eten van granaatappels nog meer voordelen: het helpt tandplak voorkomen, zorgt voor een snellere genezing bij griep, verlicht symptonen van de menopauze en helpt de veroudering van het lichaam tegen te gaan.
In het middenoosten wordt granaatappel ook vaak gebruikt bij de genezing van o.a. aambeien, kaal worden en keelpijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten